dilluns, 17 de juny de 2013

Ken Livingstone al Cornellà Creació


Ken Livingstone: “El desplaçament de l’economia global cap a països com la Xina, Índia i Brasil ens farà competir amb nacions que estan incrementant la seva inversió en formació” 


L’alcalde de Londres entre 2000-2008 ha estat el convidat d’avui del Cornellà Creació davant d’un fòrum amb més de cent cinquanta empresaris.

Per Ken Livingstone, arribar a un equilibri entre la inversió pública i privada és crucial. En la seva intervenció avui al Cornellà Creació Fòrum sentencia que la ciutat i l’estat tenen la responsabilitat de proveir de transport i de les xarxes de banda ampla per tal d’atreure els emprenedors que propicien la creació de llocs de treball i una economia creixent. Ken Livingstone ens ha visitat avui en la nostra plataforma de debat suscitant prou expectació i curiositat. Va ser el primer alcalde de la història de Londres resultat d’unes eleccions i és un dels polítics més populars a Gran Bretanya més conegut com a “Red Ken” (Ken el Rojo) per representar a l’ala més d’esquerres del Partit Laboralista. Quan va acomiadar-se de l’alcaldia de Londres en 2008 va deixar la seva empenta com a líder amb una gran fortalesa i com a figura carismàtica per a la capital britànica. 

 “Els sectors públic i privat treballant plegats per construir-ne el futur” ha estat el títol de la seva ponència en la qual, Livingstone ha fet repàs de la seva feina al capdavant de l’alcaldia de Londres. Aquest és el camí que va seguir ell en matèria de serveis i de transport i puntualitza que també va prioritzar la creació de nous projectes al sector verd i mediambiental. Aquests són ara els sectors amb major creixement econòmic i amb els creixents problemes mediambientals espero que aquest patró de creixement continuï.Segons el nostre convidat, els governants han d’admetre que el desplaçament de l’economia global cap a països com la Xina, Índia i Brasil ens farà competir amb nacions que estan incrementant exponencialment la inversió en formació tant pel jovent com pels treballadors que es volen reciclar en altres feines.


Livingstone també fa referència a la riquesa que porta el turisme per a una ciutat. Els visitants són atrets per l’oferta artística i cultural tanmateix com pels esdeveniments esportius i musicals però això només es pot mantenir amb una forta base econòmica, la clau de la qual és el nivell d’inversió, afirma el nostre convidat.
 

Tot un líder carismàtic

Livingstone va liderar importants canvis positius per a la ciutat, fet que li va permetre guanyar-se la seva reputació i popularitat. També va protagonitzar controvèrsies. El seu anticolonialisme va ser un dels trets que el diferenciaven de la resta de polítics britànics. I és que Livingstone va estar considerat en el Regne Unit el més important crític de Margaret Thatcher durant ‘la seva’, tal i com va declarar, Guerra de les Malvines.

Durant els vuit anys del seu mandat, el nostre convidat va introduir nombroses iniciatives que van millorar les condicions de vida i la mobilitat dels londinencs, incloent la taxa de congestió i un revolucionari sistema de tarja intel·ligent d’entrades per a la xarxa de transports. També va intervenir en l’ inici del camí perquè la ciutat fos amfitriona dels Jocs Olímpics 2012 i, d’altra banda, va dirigir l’horror generat per l’atemptat terrorista del 7 de juliol.
Propers actes del Cornellà Creació Fòrum

  • Oliviero Toscani i Lluís Bassat
4 d’octubre a les 9h a L’Auditori de Cornellà
Després del parèntesi estiuenc, tornarem amb més novetats. El darrer face to face de la temporada serà entre el fotògraf Oliviero Toscani el publicista Lluís Bassat.
Toscani és l’autor de les campanyes publicitàries de la marca Benetton que van generar tanta controvèrsia en les dècades de 1980 i 1990. D’altra banda,
Bassat és el president honorífic de Bassat & Ogilvy i autor de campanyes que han propiciat que aquest publicista hagi fet història guardonat amb més de 400 premis.


toscani

·

 
  • Juan Pablo Cardenal i Heriberto Araújo
29 de novembre a les 13,30h a L’Auditori de Cornellà
Aquests dos periodistes especialitzats en el ressorgiment del gegant asiàtic posaran el punt i final a la temporada 2013. Autors de ‘La silenciosa conquista de China’, són els primers periodistes del món que han investigat sobre el terreny l’expansió internacional xinesa. Col·laboren per a importants capçaleres mediàtiques com Capital, El
Economista o el País.

cardenal i heriberto

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada