divendres, 2 de novembre del 2012
4ª edició Cornellà Creació Fòrum
Des de la Plataforma de Debat Empresarial Cornellà Creació Fòrum estem treballant en la confecció del nou programa de ponències.
Aquesta quarta edició arriba avalada per l’experiència de tres cicles anteriors d’èxit que han comptat amb la presència d’il•lustres personalitats del món polític, cultural, econòmic i financer més actual.
El Cornellà Creació va tancar la seva tercera edició amb més d’un miler de participants representants del teixit empresarial català.Tots ells partícips del nostre fòrum que s’ha convertit en dinamitzador de l’economia local a través del diàleg i la reflexió.
El Cornellà Creació Fòrum és un projecte engrescador que promou l’Ajuntament de Cornellà a través de PROCORNELLÀ, Empresa Municipal de Promoció Social, Urbana i Econòmica de la ciutat i que segueix comptant amb el suport d’Aigües de Barcelona i la col•laboració d’una trentena d’empreses cabdals en l’entramat econòmic i social català.
divendres, 29 de juny del 2012
Josep Piqué a la cloenda del III Cornellà Creació Fòrum
Josep Piqué: "El poder mundial cada cop està més repartit i el polo central es mou cap a l’est i el sud, on el pes demogràfic, econòmic i cultural no deixa de créixer”
El president de Vueling i del Cercle d’Economia de Catalunya ha protagonitzat avui el darrer acte de la tercera edició del Cornellà Creació Fòrum on ha participat més d’un miler de representants del teixit empresarial català.
Avui el Museu Agbar de les Aigües ha estat l’escenari del darrer acte de la tercera temporada de la plataforma de debat Cornellà Creació Fòrum, promoguda per l’Ajuntament de Cornellà amb la intenció d’incentivar i promoure iniciatives que es converteixin en tot un referent per al teixit empresarial. Josep Piqué ha estat el nostre convidat qui ha assegurat que "som testimonis d’un canvi d’era, impulsat per una crisi global que ens planteja tota una sèrie de problemes, però que també ens proporciona noves oportunitats que podem aprofitar si sabem orientar el foco i entendre la complexitat del canvi global. Aquesta és una de les interpretacions que Piqué ens ha traslladat als presents en el fòrum d’avui en el marc de la seva ponència “Entenent el marc global. Oportunitats i desafiaments”.
El president de Vueling i del Cercle d’Economia de Catalunya ha aconsellat en la seva intervenció que en primer lloc s’ha d’entendre que el nou centre de gravetat del planeta s’allunya d’Occident, tota una paradoxa si tenim presents les previsions després de la caiguda del Mur de Berlín. El poder mundial cada cop està més repartit i el polo central es mou cap a l’est i el sud, on el pes demogràfic, econòmic i cultural no deixa de créixer. El nostre ponent ha puntualitzat que la revolució tecnològica impacta en tots els àmbits de la realitat provocant canvis vertiginosos que no sempre som capaços d’assimilar. Piqué explica que, precisament són aquests canvis, els que en un context de crisi provoquen incertesa, però hem d’estar preparats per entendre el nou món. Piqué ha pronosticat que la nova era generarà noves oportunitats que hem d’ aprofitar.
La seva veu és una de les més valorades en el nostre país per la seva trajectòria política i empresarial. Ex ministre d’Indústria, Afers Exteriors i Ciència i Tecnologia, en l’actualitat està al capdavant de Vueling i presideix el Cercle d’Economia de Catalunya. A totes aquestes responsabilitats hem d’afegir el seu darrer nomenament més recent. El nostre ponent d’avui és també el nou representant dels interessos espanyols en el consell del consorci aeroespacial EADS. També és membre del Consell d’Applus i president de l’Associació per a la Recerca de l’Excel·lència, una entitat sense ànim de lucre que treballa per incrementar la competitivitat, millorar la formació i preservar valors com el respecte i el rigor en diferents àmbits econòmics i socials.
Més d’un miler de participants en el tercer Cornellà Creació Fòrum
La presència avui d’en Josep Piqué acomiada la tercera temporada del nostre fòrum. Felipe González, president del Govern en el període 1982 - 1996, ens va visitar i va donar el tret de sortida a aquesta edició 2011-2012 el passat 4 de novembre. El 25 de novembre va ser el torn del Secretari General de PIMEC, Antonio Cañete, també Secretari General de la Plataforma Multisectorial contra la Morositat. Amb l’arribada del nou any, el 20 de gener, ens va visitar Mónica Deza, tota una experta en marketing communication i vicepresidenta d’Innovació de McCann Worldgroup Iberia. I el to internacional de la temporada el va posar Rigoberta Menchú, Premi Nobel de la Pau que ens va delectar amb la seva ponència el passat 2 de març.
Un tercer cicle de la nostra plataforma de debat empresarial que s’acomiada amb més d’un miler de participants en els diferents actes, representants del teixit econòmic, social i empresarial català. Tots ells partícips del nostre fòrum que en aquesta tercera temporada ha reforçat el seu paper com a motor dinamitzador de l’economia local a través del diàleg i la reflexió. La intervenció de personalitats destacades amb diferents perfils professionals han servit per enriquir-nos amb punts de vista particulars sobre la crisi econòmica que vivim de forma globalitzada.
Avui es posa el punt i final a aquest cicle 2011-2012, un projecte engrescador que promou l’Ajuntament de Cornellà a través de PROCORNELLÀ, Empresa Municipal de Promoció Social, Urbana i Econòmica de la ciutat i que ara culmina amb Josep Piqué com a convidat.
Suport d’empreses de primer nivell
La plataforma Cornellà Creació Fòrum compta amb el suport d’una trentena d’empreses cabdals en l’entramat econòmic i social català. Destaca Aigües de Barcelona que des de la primera edició és el nostre patrocinador principal. Des dels nostres inicis també comptem amb el suport d’El Economista i del Periódico de Catalunya. Com a co patrocinadors ens han donat suport “La Caixa”, Siemens, Oryzon y World Trade Center Almeda Park. El suport més institucional ens arriba de la mà de la Diputació de Barcelona, del Col·legi d’Economistes de Catalunya i d’Innovaix. Pimec, Elecnor, Novotel, G2, Ediciones Gráficas Rey, CGN, Ecoverd, Genser Control, Mecalux, Fundació per a l’Atenció a Persones Dependents, Fundació El Llindar, Citilab, Consorci per a la Promoció i Dinamització del Comerç a Cornellà, Fe&Co, Terra Cavalls, Fundación Pacto Generacional, Fons Formació i Parc Esportiu Llobregat són la resta d’empreses col·laboradores d’enguany.
divendres, 4 de maig del 2012
Josep Piqué, proper convidat del Cornellà Creació
divendres, 2 de març del 2012
Rigoberta Menchú: “Resulta molt difícil donar una recepta per canviar el món però la cooperació ens pot ajudar a aconseguir-ho”
|
Rigoberta Menchú: “Resulta molt difícil donar
una recepta per canviar el món però la cooperació
ens pot ajudar a aconseguir-ho”
Fa 20 anys que se li va atorgar el Premi Nobel de la Pau pel seu treball social i per la seva defensa en favor dels indígenes. Avui segueix sent una líder guatemalenca, defensora acèrrima dels drets humans
“Sens dubte, el món d'avui segueix sent de desigualtats, fet pel qual, amb profunda tristesa s'observa, encara i malgrat de la presa de consciència, polítiques de la comunitat internacional, distàncies significatives entre uns països i altres”. Aquesta ha estat una de les afirmacions que Rigoberta Menchú ha fet avui davant un aforament de més d’un centenar d’empresaris convocats per la plataforma de debat Cornellà Creació a L’Auditori de la ciutat. ‘Cooperació Internacional: eina per transformar el món’ ha estat el títol de la ponència de la Premi Nobel de la Pau. I és que la cooperació internacional és, sens dubte, un dels àmbits pels quals treballa la nostra convidada, sempre en primera línia de les lluites socials en el marc nacional i internacional.
Per a Menchú, aquesta realitat dibuixa no un món, sinó varis: el de la pobresa extrema, el de la pobresa i altre món que correspon al de l'absència de pobresa. “Són les desigualtats en aquest sentit les quals marquen les diferències, i en efecte, aquestes col·loquen a uns països en millors condicions i majors avantatges que uns altres en el concert de les nacions”, puntualitza. La Premi Nobel de la Pau designa la solidaritat com un dels valors suprems que ha vingut construint la humanitat. Rigoberta Menchú manifesta que l'esperit de la cooperació ha de prevaler, “el crit del no estem sols, del aquí estic i t'estenc la meva mà”, afirma.
Per a Menchú, “som, en el planeta terra i en el cosmos, interdependents pel que les relacions econòmiques, socials i polítiques, vistes com a processos, s'han de sustentar en aquest principi amb el propòsit de construir una cultura de cooperació per a la transformació de la realitat des d'una perspectiva d'equitat, igualtat i de dret a la coexistència i convivència no solament planetària sinó dels propis països a allò intern”. La fi última: viure en harmonia i equilibri i “la cooperació internacional, en aquesta perspectiva, és una eina per a això”, sentencia la nostra convidada.
El nostre fòrum rep avui la visita d'una lluitadora. Marcada per la pobresa que va viure en la seva infància i joventut Rigoberta Menchú va conèixer des de molt a prop la discriminació racial i la violenta repressió amb les quals les
classes dominants guatemalenques tractaven de contenir les aspiracions de justícia social dels camperols. Fidel als seus principis, va participar en 1991 en la preparació de la Declaració dels Drets dels Pobles Indígenes per part de les Nacions Unides. I és que la nostra ponent duu tota una vida treballant per aconseguir millorar les condicions de vida del poble indígena. En 1992 se li va atorgar el Premi Nobel de la Pau en reconeixement pel seu treball per la justícia social i reconciliació etno-cultural basada en el respecte als drets dels indígenes, coincidint amb el V Centenari de l'arribada de Colón a Amèrica i amb la declaració de 1993 com Any Internacional dels Pobles Indis. La Dra. Menchú s'ha postulat en dues ocasions (2007 i 2011) per a la presidència en les eleccions presidencials de Guatemala però no ha assolit arribar a la seva esperança de ser la primera dona electa a ocupar el càrrec. En l'actualitat és ambaixadora de Bona Voluntat de la UNESCO. Menchú va ser guardonada en 1998 amb el Premi Príncep d'Astúries de Cooperació Internacional.
Tot i que la finalitat de la nostra plataforma és tractar temes econòmics, en aquesta tercera edició del Cornellà Creació ens obrim així a altres debats polítics, socials i culturals amb l'objectiu d'afavorir l'amplitud de mires complementàries a l'àmbit estrictament econòmic. La plataforma Cornellà Creació organitzada per l'Ajuntament de Cornellà a través de PROCORNELLÀ, l'empresa municipal de Promoció Social, Urbana i Econòmica promou aquest nou cicle de ponències on el debat i la reflexió es converteixen en protagonistes. La iniciativa duu tres temporades sent el punt de trobada del teixit empresarial i en una oportunitat per conèixer vivències d'èxit, analitzar-les i generar iniciatives que puguin ser tot un referent per als empresaris de Cornellà i el seu entorn. Intervenen en el seu patrocini una trentena d'empreses entre les quals destaca Aigües de Barcelona com a patrocinador principal.
La presidenta de Microsoft Espanya ens visitarà el proper 18 de maig
María Garaña serà la propera convidada de la plataforma de debat Cornellà Creació Fòrum en un acte que tindrà com a escenari el Museu Agbar de les Aigües. Sota el títol “Noves tecnologies i desenvolupament empresarial” la presidenta de Microsoft Espanya ens farà partícips de les seves premisses sobre l’ús de les noves tecnologies en l'àmbit empresarial.
Llicenciada en Ciències Empresarials i Dret, Garaña es va incorporar a la firma en 2002 i va ser al juliol de 2008 quan va accedir a la presidència de Microsoft Espanya. Abans d'incorporar-se a la filial espanyola, Garaña va ocupar la Direcció general de Microsoft per al Con Sud de Llatinoamèrica i anteriorment era la directora d'Operacions i Màrqueting de Microsoft Mèxic.
La nostra pròxima ponent ha rebut el Premi a la Dona Directiva que lliura la Federació Espanyola de Dones Directives, Executives, Professionals i Empresàries (FEDEPE) i el Màster d'Or del Fòrum Alta Direcció.
dimarts, 7 de febrer del 2012
La Premi Nobel de la Pau, Rigoberta Menchú, convidada del Cornellà Creació el 2 de març
|
Convocatòria de premsa
La Premi Nobel de la Pau, Rigoberta Menchú, convidada del Cornellà
Creació el 2 de març
Defensora acèrrima dels drets humans, la nostra ponent ens parlarà de cooperació internacional com a eina per transformar el món
Divendres, 2 de març. L’Auditori de Cornellà
Líder indígena guatemalenca, Rigoberta Menchú visitarà el nostre fòrum empresarial el proper 2 de març. Defensora dels drets humans és Premi Nobel de la Pau 1992 i va ser guardonada amb el Premi Príncep d’Astúries de Cooperació Internacional a l’any 1998. Fidel als seus principis, Menchú treballa avui dia com a ambaixadora de Buena Voluntad de la UNESCO i ha intentat liderar las seves conviccions també des de la política presentant-se a candidata presidencial per Guatemala a les eleccions de 2007 i 2011. Porta tota la seva vida lluitant per les igualtats socials en l’àmbit nacional i internacional fruït de les seves vivències que la van portar a conèixer molt de prop les injustícies, la discriminació i l’explotació a la qual són sotmesos els indígenes que viuen e la pobresa extrema.
Aquesta cita és la cuarta de les sis ponències de gran format que la plataforma Cornellà Creació Fòrum ha programat enguany, punt de trobada del teixit empresarial que s’ha convertit en una oportunitat per conèixer vivències empresarials d’èxit, analitzar-les i generar iniciatives que puguin ser tot un referent pels empresaris de Cornellà i del seu entorn. Intervenen amb el seu patrocini una trentena d’empreses entre les quals destaca Aigües de Barcelona com a patrocinador principal.
El dinar previ amb els empresaris s’iniciarà a les 13:30h i sobre les 15h compartirem un cafè durant la ponència. Preguem confirmació.
Lloc:L’Auditori de Cornellà
c/ Albert Einstein núm. 51. Cornellà de Llobregat
divendres, 20 de gener del 2012
Mónica Deza: “La innovació i la creativitat s’erigeixen com els drivers per aconseguir...”
Mónica Deza: “La innovació i la creativitat s’erigeixen com els drivers per aconseguir l’èxit empresarial en el segle XXI”
La vicepresidenta de McCann Worldgroup Iberia exposa en el nostre fòrum la importància cabdal de la comunicació digital en el món empresarial i el seu impacte econòmic, la visió de tota una experta en marketing communication
Avui el Museu Agbar de les Aigües ha estat l’escenari d’aquesta nova cita de la plataforma de debat empresarial Cornellà Creació Fòrum que ha comptat amb la presència de Mónica Deza, vicepresidenta d’Innovació de McCann Worldgroup Iberia, el grup de comunicació líder i més guardonat del nostre país. La presència de Mónica Deza respon a la voluntat de donar als seguidors del Cornellà Creació les claus sobre com dur a terme estratègies de comunicació que siguin aplicables als seus negocis afavorint la consecució de l’èxit en els seus àmbits d’actuació. Reflexions que ens ha aportat avui la nostra convidada davant d’un fòrum de 140 empresaris. Precursora de la incorporació de les noves tecnologies en la comunicació i especialista en consecució de resultats, Deza menciona com a pilars la innovació i la creativitat, en el marc del nou paradigma digital.
“L’impacte econòmic de la comunicació en el segle XXI” ha estat el títol de la seva ponència. Deza ha manifestat que Internet ha canviat el model de pensament i assegura que més que un mitjà suposa un filtre de la nostra percepció de la realitat. I és que parlar avui de comunicació no es pot entendre sense submergir-se en el món digital. Segons Deza, les empreses s’enfronten avui dia a un client que ha canviat la seva forma de recerca de la informació, amb unes expectatives inferiors de consum que fa uns anys i seguidor, fins i tot, d’un nou model de pensament. En la seva ponència, la nostra convidada desxifra les claus d’aquest nou ‘Smarketing’.
La nostra experta de comunicació considera que la base del nou màrqueting hauria de ser l’eix social i global per l’exigència del públic i pel poder de la tecnologia. Deza també remarca l’impacte de les xarxes socials que ha estat de tal magnitud que ha desactualitzat qualsevol metodologia estratègica de comunicació empresarial utilitzada abans de 2005 quan va esclatar els ‘social media’. En la seva intervenció, la vicepresidenta de McCann Worldgroup puntualitza que ara, és gaire bé més important analitzar sociològicament les xarxes socials, que la seva pròpia utilització.
En aquest món de revolució digital, Deza assenyala Google com el major amplificador de la memòria humana que mai hagi existís i afegeix que l’era internet ja és obsoleta i que entrem en la denominada Human Age: l’era en la que les companyies hauran de muscular el seu cantó ‘social’ i ‘emocional’ inexorablement i la innovació i la comunicació s’erigeixen com els drivers per a l’èxit empresarial en el segle XXI.
La trajectòria professional de Mónica Deza ha estat reconeguda en diverses ocasions. Va rebre el Premi Directius Plus 2008 en la categoria de Gran Empresa i va ser escollida una de les cent dones més influents del país en el rànquing del portal Mujeres & Cía.
Rigoberta Menchú, propera convidada el 2 de març
La plataforma de debat Cornellà Creació continuarà el seu programa el 2 de març a L’Auditori de Cornellà. Serà el torn de la Nobel de la Pau, Rigoberta Menchú. Líder, indígena guatemalenca i defensora dels drets humans, va ser guardonada amb el Premi Príncep d’Astúries de Cooperació Internacional 1998. Rigoberta Menchú destaca pel seu lideratge al capdavant de les lluites socials en l’àmbit nacional i internacional. “Cooperació internacional: eina per transformar el món” serà el títol de la seva ponència.
El programa del Cornellà Creació Fòrum continuarà amb la presidenta de Microsoft Espanya, Maria Garaña el 18 de maig i serà Josep Piqué, president de Vueling i del Cercle d’Economia de Catalunya, l’encarregat d’acomiadar aquesta tercera edició del Cornellà Creació Fòrum el proper 8 de juny.
La plataforma Cornellà Creació organitzada per l’Ajuntament de Cornellà a través de PROCORNELLÀ, l’empresa municipal de Promoció Social, Urbana i Econòmica promou aquest nou cicle de ponències on el debat i la reflexió es converteixen en els veritables protagonistes. La iniciativa porta tres temporades convertint-se en punt de trobada del teixit empresarial i en una oportunitat per conèixer vivències empresarials d’èxit, analitzar-les i generar iniciatives que puguin ser tot un referent pels empresaris de Cornellà i del seu entorn. Intervenen amb el seu patrocini una trentena d’empreses entre les quals destaca Aigües de Barcelona com a patrocinador principal.