dimarts, 21 de gener del 2014

Antón Costas: “Hem de veure la crisi com a una ‘oportunitat’"


logos

Antón Costas: “Hem de veure la crisi com a una ‘oportunitat’ que hem d’aprofitar per reorientar l’estructura de la inversió productiva cap a les activitats industrials”

Sota el títol “Per tal que l’economia i l’ocupació funcionin. Propostes”, el president del Cercle d’Economia ha inaugurat avui el cinquè Cornellà Creació davant d’un fòrum amb més de 150 empresaris
Economista i Catedràtic d’Economia Aplicada a la Universitat de Barcelona, Antón Costas ha fet referència en la seva conferència al consens entre experts i analistes que assenyalen que tot i que la recessió ja ha acabat, la recuperació de l’economia espanyola serà dèbil i fràgil. D’acord amb aquest consens, la crisi encara continuarà un temps prolongat, opina el nostre convidat d’avui.
Els arguments que utilitza per sostenir aquesta previsió són, d’una banda, una elevada desocupació, conseqüència de la inadequació de la legislació laboral. D’altra banda, un elevat sobreendeutament del sector privat que lastra el consum i la inversió i, per tant, el retorn al creixement i a l’ocupació. Costas també menciona en el seus arguments la dèbil competència de les empreses i la necessitat de reformes estructurals fortes i resistència social al canvi.
En la conferència, el president del Cercle d’Economia es planteja en quina mesura aquest consens es recolza en percepcions errònies o mites falsos sobre l’economia i les actituds socials al canvi, més que en l’anàlisi de les dades existents i de les tendències de fons de l’economia. Per tant, en quina mesura, la recuperació pot ser més ràpida o més extensa en el temps.
El nostre convidat d’avui exposa quatre posicions en la seva intervenció. La primera, l’economia espanyola pot ser la sorpresa del creixement econòmic europeu en 2014-2015.
La segona reflexió té a veure amb la necessitat de no esperar a endeutar-se per créixer. Segons Costas, hi ha dades que permeten sostenir que és possible que l’economia espanyola pugui desendeutar-se i créixer al mateix temps.
La tercera proposició convida a veure la crisi com a una “oportunitat” que s’ha d’aprofitar per reorientar l’estructura de la inversió productiva – distorsionada amb la introducció de l’euro a partir de 1999 – cap a les activitats industrials. La indústria continua sent el sector amb una major capacitat de millora de productivitat i ocupació. També calen polítiques que fomentin l’ambició per créixer. Així, també augmentaria la legitimitat social de la formació professional.
I com a quarta posició, Antón Costas adverteix que la desigualtat creixent és un perillós dissolvent de la cohesió social i un handicap per al funcionament eficient i estable de l’economia. És necessari renovar el pegament social que tota economia de mercat necessita per ser eficient i equitativa. Espanya necessita un nou contracte social que afavoreixi el creixement econòmic i el progrés social.
Aquestes manifestacions han estat fetes aquest migdia a L’Auditori de Cornellà en el transcurs del dinar-conferència que ha donat llum verda a la cinquena edició de la plataforma de debat empresarial Cornellà Creació Fòrum.
El recentment nomenat President del Cercle d’Economia sempre ha vinculat la seva feina a l’economia política dels processos de liberalització, la regulació i la competència. Investigador també de l’IREA, Institut de Recerca en Economia Aplicada Regional i Pública de la UB, va ocupar el càrrec de Defensor del Client a Endesa Catalunya i en 2006 va ser escollit President del Consell Assessor de la mateixa empresa.


Propers actes del Cornellà Creació Fòrum


  • Face to face entre María Gómez del Pozuelo, consellera delegada de Womenalia i el periodista Manel Fuentes, 14 de març a L’Auditori
       
Co-fundadora de Womenalia.com, María Gómez del Pozuelo ha posicionat aquesta xarxa social com a la primera de Networking mundial de dones professionals amb més de 250.000 usuàries. Finalista en els Cartier Women’s Initiative Awards 2013, mantindrà un cara a cara amb el periodista i polifacètic Manel Fuentes que en l’actualitat col·labora amb el Tot Gira de Catalunya Ràdio, presenta Tu cara me suena a Antena3, a més d’escriure periòdicament a El Periódico de Catalunya i a la revista Marie Claire. 


  • Esmorzar - conferència amb Pau García-Milà, 9 de maig al Museu Agbar de les Aigües
 
Amb només 17 anys va fundar eyeOs. Des de llavors ha aconseguit importants reconeixements. Pau és un magnífic comunicador amb tres llibres publicats. Entusiasta i tota una referència a nivell nacional i internacional en el camp del Digital Business.


  • Face to face entre l’exMinistra Cristina Garmendia i el director general d’Oryzon, Carlos Buesa, el 6 de juny
 
Ministra de Ciència i Innovació en el període 2008-2011, Cristina Garmendia és experta en innovació empresarial i emprenedoria. Actualment és membre del comitè assessor del Programa de Transformació Productiva del govern colombià. Aquest cara a cara posarà sobre la taula interessants punts sobre innovació ja que Garmendia comparteix escenari amb un altre gran nom del món de la investigació biotecnològica, el director general d’Oryzon, Carlos Buesa.


  • L’entrenador d’elit, Toni Nadal i el periodista Manel Fuentes, el 19 de setembre a les 13,30h al Museu Agbar de les Aigües
 
Després del parèntesi estiuenc, tornarem amb el tercer face to face de la temporada. El periodista, empresari i presentador Manel Fuentes tornarà a participar en el fòrum aquesta vegada compartint escenari amb Toni Nadal, preparador del seu nebot, Rafael Nadal. Les seves qualitats com a entrenador li atorguen àmplia visió empresarial que aplica en el sector hoteler, al qual es dedica reservant també temps per col·laborar amb la Fundació Iberostar.

  • L’economista Miguel Sebastián tancarà el programa de 2014 el 21 de novembre a les 9h a L’Auditori
 
Economista, professor i polític, Sebastián va ser Ministre d’Indústria, Turisme i Comerç durant el període 2008-2011. Actualment viu abocat a la seva faceta acadèmica i continua com a professor titular de Fonaments de l’Anàlisi Econòmic en la Universitat Complutense de Madrid.


Departament de Premsa Cornellà Creació Fòrum
93 474 02 02 ext. 1415

dijous, 16 de gener del 2014

Convocatòria de premsa: Antón Costa

logos
Convocatòria de premsa

El president del Cercle d’Economia inaugura la
cinquena edició del Cornellà Creació

Antón Costas ens parlarà de la seva visió sobre la recessió econòmica i puntualitza que la seva fi no significa la fi de la crisi

Divendres, 17 de gener a les 13,30h. L’Auditori de Cornellà

Economista de professió, Antón Costas ha estat nomenat president del Cercle d’Economia de Catalunya de forma recent. La seva feina sempre ha estat vinculada a l’economia política dels processos de liberalització, la regulació i la competència. Va ocupar el càrrec de Defensor del Client a Endesa Catalunya i en 2006 va ser escollit president del Consell Assessor de la mateixa empresa.
Aquesta és la primera trobada de les sis que contempla l’edició 2014 que tornarà a combinar les conferències en les quals es dona protagonisme a sol ponent amb els face to face, cares a cares. Cinc edicions ja de la nostra plataforma de debat, punt de trobada del teixit empresarial que s’ha convertit en una oportunitat per conèixer vivències empresarials d’èxit, analitzar-les i generar iniciatives que puguin ser tot un referent pels empresaris de Cornellà i del seu entorn. Intervenen amb el seu patrocini una trentena d’empreses entre les quals destaca Aigües de Barcelona com a patrocinador principal.
L’acte s’iniciarà a les 13:30h amb un dinar per desprès donar pas a la ponència. Preguem confirmació.
Lloc:L’Auditori de Cornellà
C/ Albert Einstein, núm 51. Cornellà de Llobregat

Aplicació mòbil per estrenar la cinquena edició del Cornellà Creació Forum


Aplicació mòbil per estrenar la cinquena edició
del Cornellà Creació Forum

El president del Cercle d’Economia, Antón Costas dóna llum verda a la nova programació el 17 de gener. El face to face entre María Gómez del Pozuelo de Womenalia i el periodista Manel Fuentes prosseguirà el 14 de març. El 9 de maig serà el torn del jove emprenedor, Pau García-Milà i el 6 de juny tindrem un nou cara a cara entre l’exMinistra, Cristina Garmendia i el director d’Oryzon, Carlos Buesa. Al setembre el convidat serà l’entrenador Toni Nadal que mantindrà un nou face to face amb Manel Fuentes i el 21 de novembre acomiadarem la temporada amb l’economista Miguel Sebastián
  

El divendres, 17 de gener, encetem la cinquena edició del Cornellà Creació Fòrum. Cinc anys reben la visita de ponents d’alt nivell i d’aprofundir en temàtiques principalment econòmiques, però també obrint debats sobre conceptes socials, polítics, solidaris d’actualitat. Tot en el marc empresarial que sustenta la nostra plataforma i que, enguany, guanya en maduresa i posicionament en relació a l’entramat de fòrums empresarials que es convoquen a la capital catalana. En l’edició 2013 varem inaugurar nous horaris i formats que mantindrem aquesta vegada gràcies a la bona acollida per part dels nostres seguidors. Així, 2014 planteja tres dinars i tres esmorzars amb les seves respectives conferències. També presentem tres actes que donen protagonisme a un sol ponent i altres tres que seran face to face, cares a cares, dos convidats en un mateix escenari que compartiran mirades contraposades o visions compartides. Un debat a dues bandes davant de tot un fòrum d’empresaris seguidors fidels del Cornellà Creació.

I la novetat ens ve de la mà aquesta vegada de les noves tecnologies. Estrenem l’App Store del Cornellà Creació. A partir d’ara i de forma totalment gratuïta tothom podrà tenir accés a la informació referent al fòrum a través del dispositiu mòbil. Notícies, l’agenda, conèixer els nostres patrocinadors i col·laboradors, fins i tot podran formalitzar les inscripcions per poder assistir als actes fent un sol click.

Un cop més, combinant formats i continguts estrenem la nostra cinquena edició comptant amb el recolzament d’una trentena d’empreses. Aigües de Barcelona continua donant-nos el seu suport com a patrocinador principal i aquesta vegada se’ns uneix Sharp, ACCID, Grafiks i Catalunya Empresarial.

Sis actes amb ponències de rigorosa actualitat
Després de cinc edicions, el Cornellà Creació manté el seu esperit dialogant reforçant-lo encara més convidant personalitats cabdals amb trajectòries d’interès. Organitzat per l’Ajuntament de Cornellà a través de PROCORNELLÀ, l’empresa municipal de Promoció Social, Urbana i Econòmica, s’impulsa un cop més aquesta iniciativa, un espai de trobada on el debat i la reflexió prenen la paraula. Aproximadament un miler d’empresaris ens ha donat a cada edició el seu recolzament participant com a assistents als diferents fòrums.
En el programa que hem preparat per aquest 2014 convidem d’una banda, a ponents amb una extensa trajectòria d’èxit  i, d’altra, volem que les iniciatives més emprenedores també estiguin presents a la nostra plataforma. Per què donem també veu als joves emprenedorsque tenen a les seves mans el futur empresarial. A nivell de continguts, convidem a economistes i directius de negocis d’èxit però també donem veu a les incipients empreses que neixen en el món digital fent servir Internet com a eina de creixement. 

  • Antón Costas, president del Cercle d’Economia, 17 de gener a les 13.30h a L’Auditori
Economista de professió, fa poc que Antón Costas s’ha estrenat en aquest càrrec. Catedràtic d’Economia Aplicada a la Universitat de Barcelona la seva feina s’aboca a l’economia política dels processos de liberalització, la regulació i la competència. 
    • Face to face entre María Gómez del Pozuelo, consellera delegada de Womenalia i el periodista Manel Fuentes, 14 de març a L’Auditori 
    Co-fundadora de Womenalia.com, María Gómez del Pozuelo ha posicionat aquesta xarxa social com a la primera de Networking mundial de dones professionals amb més de 250.000 usuàries. Finalista en els Cartier Women’s Initiative Awards 2013, mantindrà un cara a cara amb el periodista i polifacètic Manel Fuentes que en l’actualitat col·labora amb el Tot Gira de Catalunya Ràdio, presenta Tu cara me suena a Antena3, a més d’escriure periòdicament a El Periódico de Catalunya i a la revista Marie Claire. 
      • Esmorzar - conferència amb Pau García-Milà, 9 de maig al Museu Agbar de les Aigües
      Amb només 17 anys va fundar eyeOs. Des de llavors ha aconseguit importants reconeixements. Pau és un magnífic comunicador amb tres llibres publicats. Entusiasta i tota una referència a nivell nacional i internacional en el camp del Digital Business. 

      • Face to face entre l’exMinistra Cristina Garmendia i el director general d’Oryzon, Carlos Buesa, el 6 de juny
      Ministra de Ciència i Innovació en el període 2008-2011, Cristina Garmendia és experta en innovació empresarial i emprenedoria. Actualment és membre del comitè assessor del Programa de Transformació Productiva del govern colombià. Aquest cara a cara posarà sobre la taula interessants punts sobre innovació ja que Garmendia comparteix escenari amb un altre gran nom del món de la investigació biotecnològica, el director general d’Oryzon, Carlos Buesa.

      • L’entrenador d’elit, Toni Nadal i el periodista Manel Fuentes, el 19 de setembre a les 13,30h al Museu Agbar de les Aigües
      Després del parèntesi estiuenc, tornarem amb el tercer face to face de la temporada. El periodista, empresari i presentador Manel Fuentes tornarà a participar en el fòrum aquesta vegada compartint escenari amb Toni Nadal, preparador del seu nebot, Rafael Nadal. Les seves qualitats com a entrenador li atorguen àmplia visió empresarial que aplica en el sector hoteler, al qual es dedica reservant també temps per col·laborar amb la Fundació Iberostar.

      • L’economista Miguel Sebastián tancarà el programa de 2014 el 21 de novembre a les 9h a L’Auditori
      Economista, professor i polític, Sebastián va ser Ministre d’Indústria, Turisme i Comerç durant el període 2008-2011. Actualment viu abocat a la seva faceta acadèmica i continua com a professor titular de Fonaments de l’Anàlisi Econòmic en la Universitat Complutense de Madrid.

      Una trentena d’empreses recolzen el Cornellà Creació 2014
      Des de la nostra primera edició varem rebre el recolzament d’empreses i executius de primer ordre que formen part de l’entramat econòmic de Catalunya. Un any més tornen a renovar el seu suport Aigües de Barcelona que continua sent el patrocinador principal. També comptem un any més amb la Caixa, Siemens, Oryzon, Word Trade Center Almeda Park o amb El Periódico de Catalunya
      Altres empreses col·laboradores són Elecnor, Novotel, Cofidis o Genser Control. Entre les institucions que ens donen suport hi figuren Pimec, ACCID, Fundació per a l’Atenció a Persones Dependents, Fundació El Llindar, Diputació de Barcelona, el Col·legi d’Economistes de Catalunya o Innobaix. 
      Com a noves incorporacions per a 2014 apareixen Sharp, Catalunya Empresarial, Grafiks o ACCID. I com a empreses vinculades amb Cornellà comptem amb Ediciones Gráficas Rey, Clara Núñez, Citilab, Consorci per a la promoció i dinamització del comerç a Cornellà, Einsmer, Parc Esportiu Llobregat.

      Departament de Premsa Cornellà Creació Fòrum
      93 474 02 02 ext. 1415